Фільм Монстр в Парижі: трейлер, шпалери, кадри, рецензії, кінонагороди, актори — Kinofon

КомпозиторМатьє Шедід
ХудожникФрансуа Морет
Перм'єра в світі28 грудня 2011
Прем'єра в Україні29 грудня 2011
Тривалість90 хв.

8 (2 голоси)(Оцінити фільм можуть тільки зареєстровані юзери)
Париж. 1910 рік. Жахливий монстр, що нагадує гігантську комаху, наганяє страх на всю Францію. Сором'язливий кіномеханік Еміль і невтомний винахідник Рауль починають полювання на чудовисько. У цій гонитві вони знайомляться із зіркою кабаре «Райські Птахи» Люсіль, божевільним вченим та його розумною мавпочкою і, нарешті, самим монстром, який насправді виявляється зовсім не страшним. Тепер невинне, як блоха, чудовисько шукає у своїх нових друзів захисту від упертого начальника міської поліції.

Трейлери фільму «Монстр в Парижі»

Російський, дубляж

Людяна блоха, блохаста людина?

Іноді навіть у блохи може бути більше людяності, ніж в деяких людях. Тільки, щоб про це дізнатися і взагалі звернути увагу на поведінку оточуючих, має статися щось незвичайне, наприклад, поява такої самої блохи в злегка збільшених розмірах. Вона прекрасно розбирається в музиці, чудно танцює, добродушна і глибоко чуттєва. Саме про це зняв свій мультфільм французький режисер і сценарист Бібо Бержерон, чи то жартома, чи то серйозно назвавши його «Монстром в Парижі».

Ми вже настільки звикли до стандартів північноамериканських мультфільмів, що на перший погляд «Монстр в Парижі» навіть може здатися відхиленням від норми. Але тільки на перший погляд, погляд затуманений і звичний. Адже мультфільм повністю просякнутий добротою, любов'ю, романтизмом, чуттєвістю, а як гарно вміють любити французи, напевно, відомо всім. Абсолютно нехитрий і простий сюжет не повинен вводити в оману, тут головну увагу звертають на себе інші деталі, наприклад, прекрасно підібрана музика, чітко промальовані антураж чудового міста Парижа, внутрішня атмосфера фільму настроює на позитивний лад, відсутність звичних вульгарностей і чорного гумору. Гумор в мультфільмі є, але він також своєрідний, французький. Сама блоха тут скоріше виступає дзеркалом, дивлячись в яке, оточуючі роблять вирішальний крок до самопізнання та пізнання оточуючих, в кінці кінців, висловлюють свої почуття, які вони так довго тримали в собі. Крім того, іноді такі «блохи» дійсно змушують задуматися про те, які люди нас оточують і чого вони насправді варті. Окремої згадки гідний і формат фільму. 3D створює неперевершену атмосферу, просто занурюючи нас у все, що відбувається, робить його частиною. Стає навіть злегка не по собі, але при цьому ні на мить не покидає відчуття захоплення від того, що діється навколо.

Загалом, у Бібо Бержерон і Матьє Шедіду вдався дуже непоганий мультфільм, який цілком здатний скласти конкуренцію північноамериканським і при цьому в багатьох сенсах перевершує їх. Все зроблене якісно і з душею. Думаю, що ви повинні знайти незайві півтори години, щоб у дружній сімейної компанії зарядитися чудовою енергетикою «Монстра в Парижі».

Оцінка: 9 із 10