Прем'єра в Україні16 січня 2014
Бюджет$40 000 000
Тривалість113 хв.

Фільм розповість про двох колишніх боксерів, які вирішують повернутися на ринг заради фінального матчу, який повинен буде владнати всі розбіжності і розставити крапки над «і».

Трейлери фільму «Гранд реванш»

Ветерани знову в ділі

Останнім часом все частіше виходять фільми, де ветерани світового кінематографу знімаються разом в нових фільмах, будь то комедія, бойовик або драма. Таких фільмів я чекаю з нетерпінням, а то так втомлюєшся від нових гарненьких осіб і їх однотипних ролей. А коли є гарантія побачити, як актори, що зіграли свого часу в легендарних фільмах легендарних боксерів, то я побіжу на цей фільм без сумнівів! І ні краплі в цьому не розчаруюся!

Два боксери-професіонали Генрі Шарп на прізвисько Бритва і Біл Макдоннен на прізвисько Малюк двічі зустрічалися на рингу і обоє виграли один у одного по поєдинку. Потім Шарп заявляє про завершення професійної кар'єри. Через 30 років після поєдинку і дуже популярного відео, де колишні супротивники зустрілися під час створення відеогри і гарненько відлупцювали один одного, промоутери вирішують влаштувати матч-реванш між колишніми боксерами. Після виснажливих тренувань, драматичних з’ясувань стосунків і комічних зіткнень обидва супротивники знову вийдуть на ринг. Забійний реванш — бадьора розповідь про те, що колишніх спортсменів не буває. А також це фільм про сімейні цінності, про пробачення через стільки років, про усвідомлення своїх помилок і просто про те, що ніколи не пізно повернутися туди, де ти був щасливий!

Сільвестр Сталлоне і Роберт Де Ніро вже виконували в культових фільмах ролі боксерів. Кожен з акторів створює образ абсолютно відмінний від образу свого супротивника по рингу. Генрі Шарп, якого зіграв Сталлоне, скромний, ввічливий, піклується про близьких йому людей і звик задовольнятися тим, що у нього є. А Біл Макдоннен, герой Де Ніро, — справжній шоумен, звик бути в центрі уваги і любитель веселитися. Вони обоє ненавидять один одного за завдані поразки і за деякі інші події. Серед героїв другого плану — колишня кохана Шарпа Салі (Кім Бесійнгер), з якою той не бачився 30 років через нанесену образу, син Макдоннена Біджей (Джон Бернтал), який опісля значного відрізку часу вирішує розпочати спілкування з батьком і допомагає йому в тренуваннях, тренер Шарпа Лайтнінг (Алан Аркін) з його радикальними методами тренувань, а також балакучий промоутер обох боксерів Данте (Кевін Харт).

Якщо говорити про гумор, то ця частина відпрацьована на відмінно! Починається все з того, що два колишні боксери в зелених костюмах б'ються, розбиваючи в мотлох абсолютно все! А потім при їх появі усі тут же хапаються за телефони, щоб зняти нове відео. Потім — відро незрозуміло з чим, де треба вимочувати руки. Просто інтрига інтриг. А численні відсилання до фільму «Роккі», такі як підйом в 4:00, сирі яйця, які потрібно пити перед пробіжкою, і як Слай готувався довбати кулаками по замороженому м'ясу! І рекомендую залишитися в кінотеатрі на пару хвилин і подивитися дві веселі сцени після титрів.

Загалом — легке і абсолютно не напружуюче кіно, де можна посидіти, гарненько погиготіти, місцями попереживати за взаємовідносини героїв. Єдине, що залишиться непередбачуваним, — фінальний поєдинок Шарпа і Макдоннена. Я не міг припустити, чим він закінчиться, скільки він продовжиться і хто ж стане переможцем. Усе ж, незважаючи на деяку передбачуваність сюжету, у фільмі зберегли дещо на десерт. Рекомендую прихильникам акторів: не розчаруєтеся.