ОператорДжон Метісон
КомпозиторІлан Ешкері
Художник
Перм'єра в світі06 грудня 2013
Прем'єра в Україні01 січня 2014
Тривалість119 хв.

Таємничий мандрівник, зраджений усіма, проданий в рабство, обраний долею вершити помсту, стане одним з 47 воїнів, які кинули виклик смерті. З'явившись з іншого світу, він повстане проти темних сил, щоб захистити свою заборонену любов.

Трейлери фільму «47 ронін»

Російський, дубляж

Японська легенда приправлена голівудом

У кожної країни, та і кожного більш-менш великого народу є своя національна легенда. У Японії такою є історія про 47 ронінів — колишніх самураїв, які вирішили помститися за віроломну смерть пана. Для японців ця легенда є наріжним каменем віри, таким, що оскверняти не можна. У Країні Висхідного Сонця був знятий не один фільм, присвячений цій легендарній помсті. І ось надворі 2014 рік, а на екрани виходить американська версія 47-и ронінів. Знята вона Карлом Ріншем, по суті режисером-дебютантом. Це викликало цілком зрозумілий скепсис. Але я вирішила побороти в собі невпевненість і все-таки пішла до кінотеатру подивитися цей фільм. І, потрібно визнати, він мені сподобався. Сама історія дещо видозмінена. Наважуся припустити, що ніякого напівкровки Кая в оригіналі і приблизно не було. Його персонаж був створений безпосередньо американськими сценаристами. Зіграв цього персонажа Кіану Рівз. Не виключаю, що поява Кая пов'язана з вплітанням додаткової сюжетної лінії: любов Кая і Міко.

Деякі критикують фільм за те, що в нім слабо розкриваються образи героїв. Я з цим не погоджуся. Так, може персонаж Кіану Рівза і виглядає занадто відречено, але це пов'язано з душевними муками цього героя. Зате Оісі Кураносуке у виконанні Хіроюкі Санади виглядав дуже природно. Взагалі, образи самураїв удалися на славу. Усі вони розуміють, що помста — квиток в один кінець. Проте шанс повернути свою честь і перестати бути ізгоями — це те, що означає для ронінів головне. Також не можна не відмітити Рінко Кікуті в ролі відьми. Образ досить яскравий і, при усій своїй негативності, фізично привабливий. Досить переконливо виглядає і Міко у виконанні До Сібасакі.

Про любов Міко і Кая необхідно згадати окремо. Вона поставлена дуже красиво і незвично. Любов прекрасної спадкоємиці престолу і простого хлопця-напівкровки показана по-східному, без вульгарностей. Атмосфера є, можливо, найсильнішою стороною фільму. Будь-яка локація, на якій розгортаються дії картини, змушує глядача перейматися тим, що відбувається на екрані. Потрібно відмітити, що локації досить різноманітні і серед них зустрічаються такі, які надовго вкарбовуються в пам'ять. Наприклад, голландський острів або печера лісових духів.

Не можна не згадати про чудовий саундтрек. Він служить відмінним музичним фоном для того, що відбувається на екрані. Ілан Эшкері потрудився на славу. Його композиції різноманітні. Є й епічні, а є і відмінна композиція, присвячена любові Кая і Міко.