Перм'єра в світі07 травня 2011
Прем'єра в Україні19 травня 2011
Бюджет$250 000 000
Кінозбори$1 039 571 802
Тривалість136 хв.

7 (3 голоси)(Оцінити фільм можуть тільки зареєстровані юзери)
У новій історії про пошуки істини, зраду, вічну молодість і смертельну небезпеку капітану Джеку Горобцеві належить зіткнутися з жінкою зі свого минулого Анжелікою. До самого кінця не буде зрозуміло, чи пов'язує їх справжня любов, або ж Анжеліка майстерно прикидається, щоб разом з Джеком дістатися до таємничого джерела вічної молодості.

Вона силою примушує капітана Джека Горобця зійти на корабель «Помста Королеви Анни», яким управляє підступний лиходій Чорна Борода. Наш герой опиняється в ситуації, коли він не знає, чого йому боятися більше – жахливого лиходія або ж свою давню подругу.

Трейлери фільму «Пірати Карибського моря: На дивних берегах»

Кому вічної молодості?

Ну ось і діждалися: довгоочікувана стрічка про неймовірні пригоди морських джентельменів удачі вийшла на екрани.

Основна дія фільму проходить навколо пошуку джерела вічної молодості. Кожен з героїв з різних причин одержимий ідеєю знайти його. Когось веде туди любов, когось — жага помсти, когось — страх перед неминучим. Сюжет всіх фільмів серії «Пірати Карибського моря» завжди славився насиченістю, численними сюрпризами, «скелетами в шафах» і «роялями в кущах». Безліч динамічно змінюваних і сплетених подій, доль, історій, легенд і переказів часом не з першого перегляду укладалися в голові. У цьому фільмі всього цього в два рази менше, так що тим, хто не любить розбиратися в хитросплетіннях сюжету, фільм, напевно, сподобається. Але основне у цьому фільмі не те, що роблять головні герої, а ЯК вони це роблять.

Головним достоїнством сюжету всіх частин були абсолютно непередбачувані дії головних героїв, кожен із яких вів свою гру у власних корисливих інтересах. У такому плані добре відомі нам Джек і Барбосса в цьому фільмі перевершують самих себе. Також до них приєднується новий персонаж — Анжеліка, яка так само віртуозно обводить всіх навколо пальця і... «бреше, кажучи правду».

Джек ... пробачте, Капітан Джек Воробей розкрився більше, ніж у попередніх трьох частинах. Його нестандартні витівки, трюки та іскрометний гумор вражають так само. Він з легкістю веде свою гру, обманюючи всіх і вся, тонко прораховує і передбачає вчинки своїх супротивників. Проте в цьому фільмі Джек діє вже не тільки в своїх інтересах, хоча точніше буде сказати — не завжди тільки в своїх інтересах. На щастя, він залишається вірним собі і своїм звичкам. Барбосса продовжує радувати своєю винахідливістю і безмежною відвагою. Протистояння Джека і Барбосси переростає в такий собі творчий тандем, вимушений тимчасовий союз за принципом об'єднання перед спільним ворогом. Колишня пасія Джека, Анжеліка, кинута ним з однієї простої причини — страху перед почуттями, які, до речі сказати, розгораються в обох з новою силою. Анжеліка — відчайдушна, примхлива піратка, готова на вбивство однієї близької людини, але в той же час здатна віддати життя за іншу. Вона проявляє неабиякі здібності до психології і холодного розрахунку, допомагаючи Чорній Бороді у досягненні своєї мети. До історії також долучається найвідоміший пірат Чорна Борода, що славиться надзвичайною жорстокістю.

До речі, з’явилася нова любовна лінія, що гідно замінила лінію Уїлла і Елізабет, про яких, до речі, немає ні єдиного слова — ніби їх і не було ніколи. Красиве кохання проповідника і русалки чудово розбавляє напруженість сутичок і інтриг.

Новий режисер Роб Маршал зберіг все те, за що глядачі так полюбили «Піратів». У фільмі чудово поєднується любов, помста, суперництво, гумор, сутички ... До речі, про сутички. Розмах у них, звичайно, не настільки великий, як у попередній частині. Сцен, порівнюваних з виром «На краю світу», не було. У цій частині акцент швидше на почуття і взаємини, ніж на сучасні комп'ютерні технології. В цілому, атмосфера залишилася колишньою, але стала, можливо, трішки романтичнішою. У фільмі безліч тем з попередніх частин, але вони розбавлені новими варіаціями, треками і чудовими іспанськими мотивами. Браво!

Стараннями всієї знімальної групи вийшов чудовий фільм. Не варто сприймати його як продовження трилогії — він виглядає як відмінний самостійний фільм.

P.S. Не забудьте подивитися фірмову фішку «Піратів» — маленьку сценку після титрів.