Кінозбори$482 498 341
Тривалість96 хв.
Перемог:  0
Номінацій: 1
Детальніше

8 (3 голоси)(Оцінити фільм можуть тільки зареєстровані юзери)
Папуга-зануда залишає своє затишне сите життя в клітині і з Міннесоти вирушає в Ріо-де-Жанейро, місто марень усіх і кожного. Неминучі зустрічі, перешкоди небезпеки і любов до останньої представниці його роду примушують нашого героя по іншому подивитися на світ і з нудного домосіда перетворитися на милого симпатягу, що дізнався про ціну дружбі і сміливості.

Трейлери фільму «Ріо»

Зустрінемося в Ріо!

Важко, мабуть, знайти людину, яка б не бачила або хоча б не чула про мультфільм «Льодовиковий період». Нещодавно його творці презентували нову анімаційну стрічку «Ріо».

Сюжет розповідає про блакитного папугу по імені Голубчик, який був спійманий давним-давно злими і підлими браконьєрами і вивезений з рідної стихії. По дорозі папужка випадає з машини на вулицю, де його знаходить маленька дівчинка Лінда і обіцяє завжди піклуватися про нього. Проходить багато років, Лінда і Голубчик стали нерозлучними друзями і все йшло як завжди, поки одного разу в книжковий магазин, де і проживають друзі, не забрідає бразильський учений-птахівник Туліо. Він повідомляє, що Голубчик єдиний самець у своєму роді і що в Ріо- де-Жанейро є також у єдиному екземплярі самка на ім'я Перлинка. Щоб не кидати свого улюбленого вихованця, Лінда їде разом з ним у Ріо. Там Голубчик знайомиться з Перлинкою, яка не дуже хоче «продовжувати рід» і замість цього збирається втекти зі спеціального зробленого воль'єру. Тільки от виникає дві вагомі проблеми: по-перше, Голубчик не вміє літати, адже все своє життя він жив з людиною і йому не було необхідності цьому вчитися. Ну і по-друге, в першу ж ніч парочку дуже рідкісних папужок викрадають місцеві бразильські контрабандисти. Вони збираються вивезти Голубчика та Перлинку з Ріо, використовуючи як прикриття знаменитий на весь світ бразильський карнавал. Тільки от ні самі папуги, ні Лінда з Туліо не збираються з цим миритися ...

Сценарій відмінний! Так, звичайно, він трохи передбачуваний. Найголовніше для подібного мультфільму не оригінальність в сюжетній лінії, а гарний, добрий, ненав'язливий, забавний і милий сюжет, який сподобається як дорослим, так і дітям. З цим завданням сценарій «Ріо» справляється на відмінно.

Дуже сподобалася анімація, ось вона дійсно шикарна. Герої сподобалися абсолютно всі, без винятку, починаючи від милих, хоч і злісних мавп, і закінчуючи парочкою дрібних пташок-співаків. Видно, що аніматори дуже довго і ретельно підходили до створення кожної сцени, кожного кадру. Звичайно ж, варто відзначити саундтрек, він просто супер. Безсумнівно, потрібно згадати атмосферу веселощів і радості, ту запальність, з якою було передано настрій одного з найбільших міст Південної Америки, адже Ріо-де-Жанейро це не тільки важкопрохідні нетрі і постійна боротьба зі злочинністю, а й чудові пляжі, яскраве і запальне життя, ну і, звичайно, відомий на весь світ карнавал, на якому після перегляду дуже хочеться побувати.

Дуже порадувала озвучка. Думаю, в американській версії звучало все набагато приємніше й цікавіше, але наші теж обличчям у бруд не вдарили.

Ну, напевно, все. Чудовий мультиплікаційний фільм, який варто подивитися кожному. «Ріо» вийшов дуже милою, смішною, яскравою і безсумнівно цікавою історією, яка припаде до душі як дітям, так і їх батькам. Поки що мультик про блакитного папужку, який подорожує одним з найцікавіших міст світу, — кращий мультфільм цього року.

Оцінка: 9 із 10