ХудожникПітер Венхам, Біт Фрутігер, Ендрю Нескоромни, Томас Валентайн, Санья Мілковіч Хейс, Боб Кенсінджер
Перм'єра в світі15 квітня 2011
Прем'єра в Україні28 квітня 2011
Бюджет$125 000 000
Кінозбори$609 504 405
Тривалість130 хв.

Колишній поліцейський Брайан О `Коннер разом з бувалим лихачем Домом Торетто зовсім трохи захопилися життям поза законом. Після того, як Брайан і Міа Торетто звільнили Дома, вони не ризикують довго затримуватися на одному місці, тому що є бажаною метою порядком незадоволених копів.

Трейлери фільму «Форсаж 5»

З 2001 року на великих екранах з'являються картини «Форсаж». Зараз у кінотеатрах демонструють п'ятий фільм знаменитої франшизи. Режисерував дану кінематографічну стрічку Джастін Лін, який свого часу встиг поставити третій і четвертий «Форсаж». На цей раз команда повинна обікрасти місцевого магната і почати жити нормальним, спокійним життям.

Режисерові вдалося створити приголомшливий фільм. Його робота не вимагає ніякої критики. Все в цій картині зроблено професійно. Особливо хочеться похвалити Джастіна за те, що він чудово, динамічно поставив епізоди, в яких показані перестрілки, погоні на «тачках» і кулачні бої. Крім усього цього, він зміг створити драматичну атмосферу картини. Ну і, звичайно, присутній гумор, який розбавляє напруженість кінострічки.

Сценаристам вдалося написати цікавий сюжет «Форсажу 5». Звичайно, в ньому немає нічого нового, але все ж він відмінної якості.

Особлива подяка постановникам спецефектів, якими просто заповнений фільм. Відмінне опрацювання вибухів; вони зачаровують глядача і дають відмінну динамічність картині. Спасибі за блискучі погоні, в якій було розбито величезну кількість відмінних машин. Але шкодувати про них не варто, тому що під час перегляду фільму це виглядало потрясно, і відразу стає зрозуміло, куди пішла половина бюджету картини.

Акторська гра в даній картині відмінна і професійна. Він Дізель чудово виконав свою роль. Його герой - серйозна людина, яка чудово ставиться до своєї сім'ї і до своєї команди. Дизель чудово передав всі емоції, які відчував його герой у тій чи іншій ситуації. Ще, мабуть, зазначу акторську гру Дуейна Джонсона, який у цій картині виконав роль агента ФБР. Його гра була на рівні і причепитися до неї не можна. Відмінне вживляння в образ свого героя. Емоції, висловлені на його обличчі, виглядали реалістично, що дуже похвально. Всі інші актори грали без будь-якої фальші.

У підсумку хочеться сказати, що картина «Форсаж 5» заслуговує уваги з боку глядачів. У ній вкладено безліч різних складових будь-якого фільму. Тут присутня драма життя головних героїв. Присутній добре поставлений екшн. Дуже добре опрацьовані вуличні гонки. Чудові спецефекти, у яких є здатність зачаровувати глядача. Крім всього цього, тут показана міцна дружба людей, і те, як кожен з команди готовий постояти за свого напарника. Також показано, що згуртованість у групі завжди перемагає розбрат у супротивника.

P.S. Не вимикайте одразу, як тільки підуть титри. Побачите фінал, який зародить у вас купу питань. І шостої частини нам точно не уникнути:)