Рецензії фільму «Морський бій»

Досить очікуваний весняний блокбастер «Морський бій» на досить збиту тему інопланетних вторгнень не підвів. Після низки провальних проектів на подібну тематику я назву водне вторгнення кращим, за останні роки два — точно. У чому ж секрет успіху? Та все на поверхні! Дорогі, якісні спецефекти, цікавий захоплюючий екшн уміло розбавлений добротним гумором, — і нічого більше.

Пітер Берг, який подарував нам свого часу «Хенкока», дотримується того ж стилю. Видовищний фільм з харизматичними акторами і шалено приємним гумором. Сюжет насправді простий і банальний, але деякі канони жанру трохи змінені. Так, бачили ми захисні екрани, фантастичні знаряддя і «трансформерщини» ми надивилися в трилогії Бея, і образ прибульців десь я вже бачив. Але родзинка фільму — океан, нове для нас поле битви, красиво показаний флот, військові бойові судна, чітко і грамотно зображені битви. Дуже порадувало те, що мало нам показували уряд, бідуючих людей, немає надмірного вселенського пафосу, все зосереджено на злагодженому бойовому екіпажі, до якого в кінці прийде підкріплення, і на протистоянні з прибульцями. Ну що сказати зі спецефектів, Hasbro і є Hasbro. Студія в черговий раз довела що у візуалізації їй рівних немає.

Акторські роботи прекрасні, без вдалих ролей не було б і половини успіху. Головна дійова особа в черговий раз Тейлор Кітч, роль вдалася йому на всі сто. Образ вийшов навіть вдаліший за недавнього Джона Картера. Кітч в черговий раз вразив. Він був серйозний і видавав шалено смішні репризи. Знову він мені нагадав Деппа, хоча, мушу зауважити, у Тейлора спостерігається свій стиль. Кітч повільно, але впевнено став завойовувати глядацькі симпатії, і я особисто з інтересом буду спостерігати за його подальшими роботами. Хоч Алекс Хупер запам'ятався мені більше всіх, є ще актори, яких хотілося б відзначити. Скарсгард — дуже потрібна і важлива роль, Бруклін Декер порадувала своїм ефектним зовнішнім виглядом, Нісона, шкода, мало показали, але він чудовий, йому шалено йдуть такі ролі. Усі інші актори теж постаралися на славу, усі персонажі живі, деякі шалено кумедні. Усі додають колориту фільму. Але все-таки дехто муляв очі. Ріанна була для мене білою, а точніше, чорною плямою: абсолютно ніякої гри, крім того — джерело пафосу і попзакидони, будь-який інший професійний актор виглядав би значно впевненіше.

Підсумок: «Морський бій» вдався однозначно. Він став незамінним розважальним фільмом для відпочинку після трудового тижня або навчання. Не люблю вішати ярлики, але поки що цей фільм не розчарував ні на секунду. Це, на мою думку, найбільш сильний і цікавий блокбастер 2012 року.

Додавати рецензії можуть тільки зареєстровані користувачі